Na het zorgvuldig wassen van de wol in Verviers, wordt een deel van deze wol behandeld om hem machinewasbaar te maken zonder nadelen.

EEN MOOIE EVOLUTIE & AANPASSING AAN DE HUIDIGE BEHOEFTEN:

WOL is nu comfortabel, gezond, natuurlijk... en PRAKTISCH!

Het is een ANTI-VERVILTINGSBEHANDELING (ANTI-KRIMP) die de wol machinewasbaar maakt tot 30°C met een wolprogramma. Dit is een stabiel, homogeen en regelmatig Belgisch procedé.

 

Het procedé behandelt de vezel tegen krimpen. Het kan worden toegepast op alle natuurlijke vezels zoals schapenwol, kasjmier, kamelenhaar enz. Zoals de naam aangeeft, voorkomt deze behandeling dat de vezels vervilten en bijgevolg dat het eindproduct (dekbed, hoofdkussen, enz.) krimpt.

Elke natuurlijke vezel heeft een geschubd oppervlak dat het gemakkelijk verviltbaar maakt (de vezels gaan aan elkaar kleven) bij blootstelling aan water, temperatuurveranderingen en/of wrijving.

Deze anti-verviltingsbehandeling is een oxidatieprocedé (chloor) dat de uiteinden van de schubben van natuurlijke vezels erodeert en verzacht. Dit voorkomt dat de vezels aan elkaar kleven en bijgevolg vervilten en krimpen.

 

Ø  De wol blijft NATUURLIJK. Het chloor dat voor deze anti-verviltingsbehandeling wordt gebruikt, wordt tijdens de productie geneutraliseerd. De Belgische en Europese wetgeving inzake afvalwater is zeer streng op het vlak van milieubescherming.

De analyse van een onafhankelijk laboratorium heeft aangetoond dat het overblijvende chloorgehalte dat na de behandeling op de wolvezel wordt gevonden, lager is dan wat in België in het drinkwater is toegestaan.

Bovendien wordt de wol volledig gedesinfecteerd door deze behandeling.

De geur ervan is NEUTRAAL!

 

Ø  Onze machinewasbare wol is uiteraard ook OEKO-TEX standaard 100-gecertificeerd.

 

Ø  Volgens de studies van Woolmark behoudt de machinewasbare wol zijn uitzonderlijke natuurlijke eigenschappen. Zelfs het vermogen om vocht en transpiratie te absorberen blijft vrijwel volledig behouden (klein verschil van 2%).

 

Ø  Details over onze anti-huisstofmijt- en antibacteriële behandeling vindt u in de bijlage.