EEN NATUURLIJK TOPPRODUCT

Wol evolueert, de verwerking ook. Herinnert u zich nog de woldekbedden van onze grootmoeders? Die "jeukten"? Die stijf en zwaar waren? Vergeet die dekbedden! De technologie heeft deze omgevormd tot lichte, zachte, soepele en donzige dekbedden. Het is nu zelfs mogelijk deze te wassen in de machine!  

Hoe gaat het in zijn werk?

Aan de hand van een speciaal hightechproces, needling genaamd, wordt een licht, ondoordringbaar wollen laken verkregen door de wol horizontaal en verticaal te weven met lange naalden. Het zo gevormde wollen laken wordt vervolgens in een zijdeachtige katoensatijnen hoes geplaatst en vastgemaakt met zorgvuldige gekozen stiksels om het lekker donzig te houden en om te voorkomen dat er zich "lege" zones vormen. 

Waarom wol? Waarom geen veren?

Dankzij de gekrulde structuur en de elasticiteit van de wolvezel behoudt het woldekbed zijn vorm en veerkracht langer dan een verendekbed. De vulling van het dekbed zal altijd gelijkmatig verdeeld blijven, zonder koude zones. 

Daarenboven veroudert een woldekbed veel beter dan een verendekbed omdat er zich geen stof zal vormen (bron van mijt) ten gevolge van de onvermijdelijke slijtage van de veren door wrijving.

Zorg dragen voor een schaap betekent ook een keer per jaar de wol scheren, dat spreekt vanzelf. Wist u dat de veren van ganzen losgerukt worden wanneer ze nog leven? Voor wol kiezen is ook een ethische keuze.