WAT ZIJN MIJTEN?

De mens heeft altijd met mijten geleefd, ze zijn aanwezig in zelfs de meest propere woningen (in het beddengoed, de gordijnen, zacht speelgoed, sofa's, tapijten of vast tapijt).

In onze bedden worden mijten vooral aangetrokken door het stof en het warme opgesloten vocht van ons bed, aangevuld met de menselijke huidschilfers (stukjes huid, haar en nagels) die wij verliezen tijdens onze slaap. Er zijn niet meer mijten in wol dan in veren (integendeel, want veren produceren meer stof naarmate ze ouder worden) of in synthetisch materiaal.

WAT ALS DEKBED KIEZEN BIJ ALLERGIE?

Als u allergisch bent voor huisstofmijt, kunnen we u alleen maar onze wasbare & anti-huisstofmijt WOLLEN DEKBEDDEN aanbevelen. De wasbare wol in deze dekbedden en in alle HOOFDKUSSENS van Lanado en in de wasbare & anti-huisstofmijt BABYDEKBDEDDEN ondergaat een anti-huisstofmijt- & anti-bacteriëlebehandeling met ESSENTIAL by Proneem – 100% van de actieve bestanddelen van deze behandeling zijn van NATUURLIJKE oorsprong.

Slechts één regel om te onthouden: alle LANADO-producten gevuld met machinewasbare wol (met wolprogramma) zijn behandeld TEGEN HUISSTOFMIJT. "Niet-wasbare" producten zijn niet behandeld om een natuurlijkere keuze te bieden voor degenen die dat willen.

Gelukkig zijn de meesten van ons niet allergisch voor huisstofmijt en leven in goede harmonie ermee. Voor hen zijn de als biologisch textiel gecertificeerde wollen dekbedden perfect. Ze zijn niet behandeld tegen huisstofmijt. Qua onderhoud vereisen ze gewoon regelmatige verluchting. In geval van een ongeluk wordt de droogkuis aanbevolen.

De COMFORT MATRASHOES (niet machinewasbaar met wolprogramma) is ook niet behandeld tegen huisstofmijt.