WELZIJN en GEZONDHEID

Wol is een zuiver natuurlijk product van onze weilanden met 1001 heilzame werkingen voor uw welzijn, uw comfort en uw gezondheid. 

Wol groeit op het gras. Wat is er eenvoudiger dan wat zon, water, gras en een schaap, … om een natuurlijke vezel te produceren die nog verfijnder en nog verder vooruit is dan eender welke vezel die ooit door de mens gemaakt werd. 

Wanneer u een wolvezel onder de microscoop bekijkt, dan kan u vaststellen dat het oppervlak uit schubben bestaat die elkaar overlappen. Het is deze natuurlijke biologische structuur die voor de beste isolatie en een maximaal comfort zorgt. 

Bron van ongeëvenaard comfort in alle seizoenen, met een uitstekende thermische isolatie, beschermt zowel tegen warmte als tegen koude.

Wol is dus perfect geschikt voor niet enkel winterdekbedden maar ook voor zomerdekbedden: licht en veel comfortabeler dan synthetische dekbedden.

Is het niet zo dat men in alle klimaten schapen kan kweken, 

zowel in het hooggebergte als in de woestijn? 

Als volledig natuurlijke vezel kan wol ongeveer 30% van zijn gewicht in water absorberen zonder het gevoel te geven vochtig te zijn. Daarna geeft de wol dit vocht langzaam af. Deze natuurlijke temperatuurregeling maakt het mogelijk om "de thermische schok" door afkoeling van transpiratie op de huid te vermijden.