VOOR UW WELZIJN EN UW GEZONDHEID

 
Warm in de winter, koel in de zomer

Wol is een zuiver natuurlijk product van onze weilanden met 1001 heilzame werkingen voor uw welzijn, uw comfort en uw gezondheid. 

Wol groeit op het gras. Wat is er eenvoudiger dan wat zon, water, gras en een schaap, … om een natuurlijke vezel te produceren die nog verfijnder en nog verder vooruit is dan eender welke vezel die ooit door de mens gemaakt werd. 

Wanneer u een wolvezel onder de microscoop bekijkt, dan kan u vaststellen dat het oppervlak uit schubben bestaat die elkaar overlappen. Het is deze natuurlijke biologische structuur die voor de beste isolatie en een maximaal comfort zorgt. 

Bron van ongeëvenaard comfort in alle seizoenen, met een uitstekende thermische isolatie, beschermt zowel tegen warmte als tegen koude.

Wol is dus perfect geschikt voor niet enkel winterdekbedden maar ook voor zomerdekbedden: licht en veel comfortabeler dan synthetische dekbedden.

 

Is het niet zo dat men in alle klimaten schapen kan kweken, zowel in het hooggebergte als in de woestijn? 

Wol is ook de warmteregelaar van uw nachten.

Het absorbeert vocht en zweet waardoor uw lichaam een optimale comforttemperatuur kan behouden.

Als volledig natuurlijke vezel kan wol ongeveer 30% van zijn gewicht in water absorberen zonder het gevoel te geven vochtig te zijn. Daarna geeft de wol dit vocht langzaam af. Deze natuurlijke temperatuurregeling maakt het mogelijk om "de thermische schok" door afkoeling van transpiratie op de huid te vermijden.

 

WANT UW SLAAP IS KOSTBAAR 

 
Het is wetenschappelijk bewezen dat een goede verkwikkende slaap nodig is voor een gezond en energiek leven. 

Wollen beddengoed bezorgt u een kwaliteitsvolle slaap.

Wat is slaap?

Slaap wordt opgedeeld in 4 stadia volgens oplopende intensiteit. Het REM-stadium komt overeen met het droomstadium.

Het normale schema bestaat uit periodes van diepe slaap (stadia 3 en 4) en droomperiodes afgewisseld met periodes van lichtere slaap en kort wakker worden. 

Hoewel dit schema voldoende stabiel is, kan de duur van de diepe slaap en de droomperiodes verstoord worden door ongunstige factoren in de omgeving van de slaper. Hierdoor kan de slaapkwaliteit ernstig verslechteren. 

Hoe gaat het in zijn werk?

Het menselijk lichaam bestaat voor meer dan 75% uit water. Elke dag verliezen we 500 ml water via onze ademhaling en transpiratie. We verliezen een aanzienlijke hoeveelheid van dit vocht tijdens het slapen.

Waarom in wol slapen?

Slapen in wol kan ervoor zorgen dat de REM-slaap verlengd wordt. Een woldekbed kan de duur van stadium 4 tot 25% verlengen.

Wollen beddengoed zorgt voor een betere afkoeling van de temperatuur van de huid, in overeenstemming met het natuurlijke biologische ritme (bij polyester verhoogt de temperatuur van de huid) dankzij de natuurlijke vochtabsorberende eigenschappen van wol. Resultaat: we zweten minder, we verliezen minder water. Het vocht dat we verliezen wordt grotendeels geabsorbeerd door de wol wat ervoor zorgt dat het dus minder vochtig is onder een woldekbed. 

Daarenboven tonen studies van het "Polytechnic of Wales" (ergonomische afdeling) aan dat het hartritme lager is en dat de microklimaatomstandigheden dichtbij de huid gunstiger zijn bij proefpersonen die in een woldekbed slapen dan bij proefpersonen die in een polyester dekbed slapen. 

 

WOL, EEN KRACHTIGE VEZEL MET UNIEKE EIGENSCHAPPEN

 

WANT HET IS EEN TOPPRODUCT

 
Wol evolueert, de verwerking ook. Herinnert u zich nog de woldekbedden van onze grootmoeders? Die "jeukten"? Die stijf en zwaar waren? Vergeet die dekbedden! De technologie heeft deze omgevormd tot lichte, zachte, soepele en donzige dekbedden. Het is nu zelfs mogelijk deze te wassen in de machine!  

Hoe gaat het in zijn werk?

Aan de hand van een speciaal hightechproces, “needling” genaamd, wordt een licht, ondoordringbaar wollen laken verkregen door de wol horizontaal en verticaal te weven met lange naalden. Het zo gevormde wollen laken wordt vervolgens in een zijdeachtige katoensatijnen hoes geplaatst en vastgemaakt met zorgvuldige gekozen stiksels om het lekker donzig te houden en om te voorkomen dat er zich "lege" zones vormen. 

Waarom wol? Waarom geen veren?

 
Dankzij de gekrulde structuur en de elasticiteit van de wolvezel behoudt het woldekbed zijn vorm en veerkracht langer dan een verendekbed. De vulling van het dekbed zal altijd gelijkmatig verdeeld blijven, zonder koude zones. 

Daarenboven veroudert een woldekbed veel beter dan een verendekbed omdat er zich geen stof zal vormen (bron van mijt) ten gevolge van de onvermijdelijke slijtage van de veren door wrijving.

Zorg dragen voor een schaap betekent ook een keer per jaar de wol scheren, dat spreekt vanzelf. Wist u dat de veren van ganzen losgerukt worden wanneer ze nog leven? Voor wol kiezen is ook een ethische keuze.

WANT HET IS EEN NATUURLIJK PRODUCT

 
Een schaap en wat zon, water en gras

Wol is natuurlijk hernieuwbaar, biologisch afbreekbaar en duurzaam.

Een product van onze Belgische weilanden.

WANT HET IS EEN LOKAAL en ETISCH PRODUCT

 
Valoriseer onze wolproducten en onze plaatselijke ondernemingen

Wol behoort al honderden jaren tot onze knowhow.

Een lage ecologische voetafdruk.