UW SLAAP IS KOSTBAAR  

Het is wetenschappelijk bewezen dat een goede verkwikkende slaap nodig is voor een gezond en energiek leven. 

Wollen beddengoed bezorgt u een kwaliteitsvolle slaap.

Wat is slaap?

Slaap wordt opgedeeld in 4 stadia volgens oplopende intensiteit. Het REM-stadium komt overeen met het droomstadium.

Het normale schema bestaat uit periodes van diepe slaap (stadia 3 en 4) en droomperiodes afgewisseld met periodes van lichtere slaap en kort wakker worden. 

Hoewel dit schema voldoende stabiel is, kan de duur van de diepe slaap en de droomperiodes verstoord worden door ongunstige factoren in de omgeving van de slaper. Hierdoor kan de slaapkwaliteit ernstig verslechteren. 

Hoe gaat het in zijn werk?

Het menselijk lichaam bestaat voor meer dan 75% uit water. Elke dag verliezen we 500 ml water via onze ademhaling en transpiratie. We verliezen een aanzienlijke hoeveelheid van dit vocht tijdens het slapen.

Waarom in wol slapen?

Slapen in wol kan ervoor zorgen dat de REM-slaap verlengd wordt. Een woldekbed kan de duur van stadium 4 tot 25% verlengen.

Wollen beddengoed zorgt voor een betere afkoeling van de temperatuur van de huid, in overeenstemming met het natuurlijke biologische ritme (bij polyester verhoogt de temperatuur van de huid) dankzij de natuurlijke vochtabsorberende eigenschappen van wol. Resultaat: we zweten minder, we verliezen minder water. Het vocht dat we verliezen wordt grotendeels geabsorbeerd door de wol wat ervoor zorgt dat het dus minder vochtig is onder een woldekbed. 

Daarenboven tonen studies van het "Polytechnic of Wales" (ergonomische afdeling) aan dat het hartritme lager is en dat de microklimaatomstandigheden dichtbij de huid gunstiger zijn bij proefpersonen die in een woldekbed slapen dan bij proefpersonen die in een polyester dekbed slapen. 

WOL, EEN KRACHTIGE VEZEL MET UNIEKE EIGENSCHAPPEN