WELK WOLDEKBED KIEZEN?

EEN LOKAAL EN ETHISCH PROJECT 

Wol bezit natuurlijke isolatie-eigenschappen, het houdt niet enkel warm maar is ook ademend. Het verwarmt zonder dat u een benauwd gevoel krijgt.

Uw woldekbed heeft het grote voordeel dat het zich perfect aanpast aan verschillende klimaten, kies dus ook een dekbed dat zich perfect aan u aanpast.

  • - Wanneer u een koukleum bent of wanneer uw kamer eerder koel is, kiest u best voor een WINTER-dekbed: 450 gr/m² 
  • - Wanneer u het vaak warm heeft of wanneer de temperatuur in uw kamer hoog ligt, kiest u best voor een ZOMER-dekbed: 250 g/m² 
  • - Wanneer u echt een grote koukleum bent, kan u voor de extreem koude periodes van het jaar een tweede dekbed van dezelfde grootte kopen dat u op het eerste dekbed van uw keuze vastklikt:  

ZOMER + ZOMER      WINTER + ZOMER      WINTER + WINTER
Alles combinaties zijn mogelijk volgens uw behoeften en budget. 

Hoe een woldekbed onderhouden?

Wol is antistatisch en houdt dus geen stof of geurtjes vast. Vaak volstaat het om het gewoon te ventileren. Het is belangrijk om uw bed open te leggen wanneer u 's morgens opstaat en om de kamer goed te ventileren. Ventileer uw dekbed zo vaak mogelijk door het buiten, uit het raam, te hangen. Zo zal het meerdere jaren perfect, soepel en aangenaam blijven. 

Wat doen in geval van een ongelukje?

  • - Wanneer u een woldekbed heeft dat geschikt is voor machinewas kan u het wassen met uw WOLPROGRAMMA tot 40°C. De wolvezels kunnen niet goed tegen wrijving en temperatuurverschillen van het water. Daarom is het belangrijk om de wol die geschikt is voor machinewas altijd te wassen met een aangepast wolprogramma. Gebruik ook een aangepast wasmiddel voor wol. Opgelet!!! HET GEBRUIK VAN EEN DROOGKAST IS VERBODEN in alle gevallen.
  • - Wanneer u een klassiek woldekbed heeft, kan u dit laten wassen in de droogkuis.